Troy, Michigan, 22. ožujka 2015.

Najava održavanja konzularnog dana - Troy, Michigan - 22. ožujka 2015.

Generalni konzulat Republike Hrvatske u Chicagu održat će konzularni dan u nedjelju popodne 22. ožujka 2015. u prostorijama župnog ureda HKŽ Sv. Lucije, 200 East Wattles Rd., Troy, MI 48085 u vremenu od 12:30 do 14:30 sati.
Preporučamo strankama zainteresiranima za predaju zahtjeva za hrvatsko državljanstvo, zahtjeva za putne isprave, reguliranje prebivališta, upise činjenice rođenja, zaključenja braka, promjenu imena ili druga pitanja iz nadležnosti matičnih ureda u RH da na web stranici Veleposlanstva RH u SAD-u: us.mvep.hr prouče što im je sve potrebno ponijeti sa sobom na konzularni dan.
Konzularne informacije, kao i ostale pod stranice na web stranicama Veleposlanstva RH u Washingtonu dostupne su na engleskom i na hrvatskom jeziku. Razni formulari odnosno obrasci dostupni su na ovom linku: http://us.mvep.hr/en/consular-information/forms/ 
Stranke ih stoga mogu ranije ispisati i popuniti, te donijeti sa sobom na konzularni dan.
Cijene pojedinih usluga izražene u američkim dolarima također se mogu naći na navedenim web stranicama. Ističemo da sva konzularno-diplomatska predstavništva Republike Hrvatske u SAD-u smiju primati kao sredstvo plaćanja samo Personal Checks ili Money Order
Pozivamo zainteresirane da nam najave svoj dolazak na konzularni dan putem elektronske pošte na: chicago@mvep.hr ili pozivom u Generalni konzulat u Chicagu na broj: 1 (312) 482 9902. Molimo da prilikom najave dolaska navedete koju uslugu tražite kako bi pripreme bile što temeljitije i usluga brža i kvalitetnija.