Washington, 13. svibnja 2017.

SUDJELOVANJE VRH WASHINGTON NA DANIMA OTVORENIH VRATA DRŽAVA ČLANICA EU

Dana 13. svibnja 2017. VRH Washington je sudjelovalo u Danima otvorenih vrata veleposlanstva država članica EU u Washingtonu (2017 EU Open Day), prilikom čega je Veleposlanstvo bilo otvoreno za sve one posjetitelje koji žele nešto naučiti o našoj zemlji, povijesti, kulturi, turizmu, sportu, itd. To je bila promidžbeno-kulturna manifestacija u kojoj je posjetiteljima prezentirana gastronomska i vinska ponuda, kao i predstavljena turistička ponuda RH. U pripremi ovog događaja Veleposlanstvo je surađivalo s Uredom HTZ u New Yorku koje je dostavilo promidžbene materijale i druge suvenire, dok je na sami dan u Veleposlanstvu svirao glazbeni sastav iz okolice Washingtona “Živjeli”. Također, događaju su pripomogli i mnogobrojni volonteri, većinom članovi hrvatske zajednice iz okolice Washingtona.

VRH Washington je za potrebe prezentacije naše države izradilo majice s otiskom kravate kao jednog od simbola hrvatske tradicijske baštine.  Također, manifestaciji je pomogao i Hrvatski nogometni savez koji je poklonio dresove i druge rekvizite. Tijekom događaja organizirana je i nagradna igru prilikom koje je svaki tisućiti posjetitelj dobio na poklon dres hrvatske nogometne reprezentacije.

Ovo je šesta godina zaredom da je VRH Washington sudjelovalo u ovoj manifestaciji. Činjenica da je 2,009 osoba ove godine posjetilo VRH Washington potvrđuje da se radi o najpopularnijem događaju u diplomatskoj zajednici Washingtona i šire publike u kojem sudjeluje VRH Washington.